skip to Main Content
+358 20 595 5000 info@autonrengasliitto.fi

Renkaiden käyttö ja huolto

Auton tekninen kuluminen välittyy suurelta osin renkaiden kautta. Eli renkaat toimivat indikaattoreina erilaisista vioista autossa. Siksi renkaiden huolto, etenkin säännöllinen rengaspaineiden tarkistus ja kulutuspinnan seuranta ovat tärkeitä.

Rengaspaineilla viimeistellään auton ajo-ominaisuudet. Oikeat rengaspaineet eri kuormituksille löydät auton ohjekirjasta, usein myös polttoainekorkin kannesta, kuljettajan ovitolpasta tai hansikaslokeron kannesta. Talvirenkaiden ja poikkeavan rengastyypin tai –koon painesuosituksen saat selville rengasasiantuntijalta.

Väärät rengaspaineet vaikuttavat auton ajo-ominaisuuksiin ja lyhentävät renkaiden käyttöikää. Toisistaan poikkeavat rengaspaineet auton eri puolilla on todellinen turvallisuusriski! Muista tarkistaa rengaspaineet säännöllisesti vähintään kerran kuukaudessa unohtamatta vararengasta. Mittaa rengaspaine aina kylmenneistä renkaista. Erityisesti pakkasaikana varmista, ettei venttiili jää vuotamaan.

Tarkkaile säännöllisesti renkaidesi kuntoa ja kulumista. Mitä pienempi kulutuspinnan urasyvyys, sitä suurempi vesiliirron vaara! Jos huomaat kulutuspinnassa tai renkaan sivussa ulkoisia vaurioita, pistoja, viiltoja, hankaumia tai epätasaista kulumista, käänny välittömästi asiantuntijan puoleen. Tarkasta myös mahdolliset kolhut vanteessa.

Mikäli rengas in kokenut kovan, terävän iskun esimerkiksi kadun kanttikiven ylityksessä, se on syytä heti tarkastuttaa rengasliikkeessä. Rengas on saattanut saada sisäisen vaurion, joka ei heti näy ulospäin. Tällaisen vaurion voi todeta vain ammattilainen irrottamalla renkaan pois vanteelta.

Rengasta ei saa koskaan korjata sen ollessa vanteella, koska tällöin renkaan sisäpuolisten vaurioiden tutkiminen on mahdotonta. Rengas on paineastia, joka voi räjähtää!

Varastoi renkaat valolta suojassa, kuivassa ja viileässä tilassa sekä etäällä bensiinistä, öljystä ja rasvoista. Useat rengasliikkeet tarjoavat asiakkailleen renkaiden kausisäilytyspalvelun.

Back To Top
Search