skip to Main Content
+358 20 595 5000 info@autonrengasliitto.fi

RATSAA RENKAASI KESÄLOMAREISSULLE

KARKEAT TIENPINNAT KULUTTAVAT RENKAITA

Alkukesän karkeat tienpinnat ovat saattaneet syödä autonrenkaat yllättävän huonoon kuntoon. Joka neljännellä autoilijalla kesärenkaiden urasyvyydet poikkeavat syksyisin toisistaan vähintään kaksi milliä. Mikäli renkaiden kuntoerot pääsevät kasvamaan tätä suuremmiksi, paremmat renkaat on syytä pitää takana.

Eturenkaat kuluvat yleensä takarenkaita enemmän, joten pyörien paikkaa kannattaa kierrättää myös ajokauden aikana renkaiden turvallisen käyttöidän pidentämiseksi. Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora vinkkaa vaihtamaan kesärenkaiden sijaintia noin 8 000 ajokilometrin välein, jotta renkaat kuluisivat tasaisesti.

Autoilijat tiedostavat vesiliirtovaaran
Autonrengasliiton kuluttajakyselyn mukaan autoilijat tiedostavat hyvin kuluneisiin kesärenkaisiin liittyvän vesiliirtoriskin. Autoilijoita pyydettiin tutkimuksessa nimeämään huonoihin kesärenkaisiin liittyvät keskeiset riskit. Vesiliirtovaaran mainitsi peräti 85 prosenttia vastaajista. Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että lähes puolet vastaajista kuluttivat renkaansa loppuun eli lain minimitasolle, ennen kuin hankkivat uudet renkaat.

Tutkimus toteutettiin YouGov Finlandin kuluttajapaneelissa toukokuussa 2018. Tutkimukseen osallistui 1 090 taloudessaan rengasasioista vastaavaa suomalaisautoilijaa.

Autonrengasliitolle tunnustus rengasvalistuksesta
Liikenneturvan tiedotusalan neuvottelukunta on myöntänyt Autonrengasliitolle vuoden 2018 tiedotuspalkinnon. Liitto on aktiivisesti ja onnistuneesti kampanjoinut ja viestinyt renkaiden kunnon merkityksestä liikenneturvallisuudelle. Rengasratsioiden yhteydessä liitto kerää renkaiden kunnosta dataa, jota se jakaa median käyttöön.

”Ratsaa renkaasi ajoissa. Tällä kehotuksella Autonrengasliitto yhteistyössä poliisin ja Liikenneturvan kanssa on kiinnittänyt pitkäjänteisesti huomiota paitsi renkaiden urasyvyyteen, myös rengaspaineisiin ja niiden säännöllisen tarkastamisen tärkeyteen”, neuvottelukunnan puheenjohtaja Eila Parviainen perustelee tunnustusta.

Liikenneturvan tiedotusalan neuvottelukunnan tiedotuspalkinto myönnetään vuosittain viestinnälliselle teolle, jonka tavoitteena on liikenneturvallisuuden lisääminen tai toimiminen muutoin liikenteen hyväksi siten, että liikenneilmapiiri tai liikennekäyttäytyminen paranevat.

Rengasratsia 10. – 14.9.2018
Ensi syksyn Rengasratsia-kampanjassa rengasratsioita järjestetään jälleen laajasti eri puolilla maata. Tavoitteena on tarkastaa tien päällä noin 10 000 rengassarjaa 40–50 paikkakunnalla 10.–14.9.2018. Syksyllä 1997 käynnistetyn seurannan aikana renkaiden syyskuntoa on tutkittu kaikkiaan lähes 200 000 henkilö- ja pakettiautosta.

Lisätiedot:

Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora, puh. 040 557 5690
www.autonrengasliitto.fi
_________________
Autonrengasliitto ry on yrittämistä ja yhteistyötä arvostava rengasalan toimialajärjestö, joka perustettiin vuonna 1944. Sen tehtävänä on rengasliikkeiden ja pinnoitusyritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvonta. Liitolla on 70 jäsenyritystä, joilla on yhteensä noin 260 toimipaikkaa. Yhteisen vision mukaan renkaat hankitaan ja huolletaan Suomessa jatkossakin ensisijaisesti rengasalan erikoisliikkeissä.

Back To Top
Search