skip to Main Content
+358 20 595 5000 info@autonrengasliitto.fi

Alkuviikon rengasratsioissa positiivinen käänne

JOKA KYMMENES AJAA HUONOKUNTOISILLA RENKAILLA

Ennakkotietojen mukaan kesärenkaiden syyskunto on selvästi kohenemassa. Alkuviikon rengasratsioista kerätyssä reilun 1 800 auton otoksessa huonorenkaisia autoilijoita oli vain 9,7 prosenttia, kun vastaava osuus toissasyksynä oli 13 prosenttia. Kaikkiaan kampanjaviikon aikana tarkastetaan noin 10 000 henkilö- ja pakettiauton renkaat 50–60 paikkakunnalla. Rengasratsia-kampanjan kampanjapäällikkö Risto Keskiruokanen näkee rengasratsioiden sujuneen jälleen positiivisessa hengessä. ”Autonrengasliiton kuluttajakyselyn mukaan peräti 86 prosenttia autoilijoista pitää kampanjaa hyödyllisenä ajoturvallisuuden edistäjänä. Jokasyksyinen huomio renkaisiin koetaan tarpeelliseksi, kun renkaiden kuntoa ei muisteta aina tarkkailla arjen tohinoissa.”

Parannusta kaikilla vertailupaikkakunnilla

Tämän syksyn ennakkotiedot on kerätty Jyväskylässä, Kuopiossa, Raumalla, Rovaniemellä ja Vantaalla 12.–14.9. järjestetyistä rengasratsioista. Kesärenkaiden syyskunto on parantunut kaikilla vertailupaikkakunnilla. Eniten parannusta on tapahtunut Kuopiossa ja Raumalla, joissa huonorenkaisten autojen osuus on pudonnut noin 10 prosenttiyksiköllä syksyyn 2014 verrattuna. Huonokuntoiseksi luokitellaan rengas, jonka urasyvyys on 2 mm tai vähemmän. Laki edellyttää kesärenkailta vähintään 1,6 millin urasyvyyttä, mutta turvasuositus sadekelillä on vähintään neljä milliä. Renkaan urasyvyys vaikuttaa ratkaisevasti vesiliirtonopeuksiin ja jarrutusmatkoihin märällä tienpinnalla.

Ennakkotiedot alkuviikon rengasratsioista:

ratsia_kaavio

Rengasratsiat jatkuvat neuvontahenkisesti vielä tämän viikon perjantaina. Kattavammat tiedot koko kampanjaviikolta vertailupaikkakuntien osalta julkaistaan syyskuun loppupuolella. Tutkimusraportti koko maan tuloksista julkaistaan syksyllä 2017.

Back To Top
Search